Menu

Behendigheids puzzels

Naast leg puzzels hebben wij ook een zeer grote collectie aan behendigheidspuzzels. Je weet wel, van die dingen die je niet wenst te krijgen op je verjaardag, maar die juist zo leuk zijn om weg te geven. Vooral als ze hem niet uit elkaar kunnen krijgen. Ja, leuk. Vooral als het jouw wel lukt. Dan is het pas lachen.

Het is altijd zeer frappant. Zodra men het als cadeau weg wil geven zoekt men de moeilijkste der puzzels uit. Maar als ze iets voor zichzelf willen hebben moet ie niet te moeilijk zijn. Vele puzzels zijn en maar zien er ook vaak heel leuk uit. Hierdoor zijn het vaak de ideale vervangers voor je standaard bosje bloemen of je flesje wijn. Maar maak het ze niet te moeilijk want zoals wij zo vaak zeggen; "Wacht maar tot jij jarig ben".

Er bestaan een aantal verschillende puzzels soorten. Wij kunnen ze het beste omschrijven als: Constructie puzzels, schuif puzzels, pas puzzels, demontage puzzels en de houtje touwtje puzzels.

Constructie puzzels zijn puzzels die moeilijker in elkaar te krijgen zijn dan uit elkaar. Dit in tegenstelling tot de demontage puzzels, die je juist uit elkaar moet zien te krijgen. Vaak zijn dit zeer mooie puzzels gemaakt van exotische houtsoorten. Ideaal als geschenk en zeer mooi om als decoratie te gebruiken.

Schuif puzzels kent men vaak van oudsher. De kleine plastic plaatjes die door elkaar gehusseld zijn. Schuif raak voor en knaak en ze zijn weer op hun plaats. Maar hier houdt het niet bij op. Er zijn ook vele houten varianten waarbij men door beweging de puzzel dient op te lossen.

Te veel stukjes, althans zo lijkt het vaak. Maar toch zou het in een doosje kunnen passen. Te weinig puzzels en weer kan het doosje vol?

Verder hebben we een groot assortiment van Eureka. Zij maken zeer leuke houtje touwtje puzzels. Leuk geprijsd en zeer leuke puzzels. Ze varieren enorm in moeilijkheid.

Klik hier om naar de breinbrekers te gaan.

© 2017 Spellekijn