Menu

Onder kinderspellen verstaan wij die spellen die niet alleen in de eerste plaats eenvoudig genoeg zijn voor kinderen vanaf twee tot +/- zes jaar en in de tweede plaats ook leuk zijn voor hun, maar ook leerzaam voor ze zijn. Hier hebben wij een leuk aanbod in en, door ze uit te proberen met kinderen, ook vrij veel ervaring in wat het geschiktst is. Zo demonstreren wij op diverse scholen de spellen om te zien hoe kinderen reageren op spellen. Hieruit hebben wij een hele goede les geleerd. Kinderen spelen spellen heeeellll anders dan volwassenen dit doen. De belevingswereld en ervaring is kompleet anders. Zo zien we vaak dat juist spellen die WIJ als volwassenen niet leuk lijken juist leuk gevonden worden door kinderen.


Vergeet nooit dat kinderen het juist leuk vinden dingen te doen die ze al reeds kunnen. Dat zij vaak niet iets nieuws willen, nee de ouders willen vaak verder. Kinderen moeten vaak herhalen.

Populaire kinderspellen

Kinderpuzzels

Ook hebben we een grote collectie van kinderpuzzels vanaf 2 stukjes tot 300. Vele van de 500 stukjes puzzels zijn ook geschikt voor kinderen alsmede de Van Haasteren puzzels, die door hun drukke afbeeldingen heel toegankelijk zijn voor kinderen.

Het aantal stukjes voor kinderen scheelt enorm. Het is van groot belang dat men goed naar de mogelijkheden van het kind kijkt. Vooral bij puzzels zien we dat als men het te moeilijk maakt de puzzel al snel aan de kant gelegd wordt. Kijk goed naar de concentratie van een kind. Kan hij/zij lang met iets bezig zijn? Maar zijn er ook duidelijke afbeeldingen een aanknopingspunten.

De stukje van puzzels zijn vaak aangepast aan de leeftijd. Hierdoor zijn ze iets groter als de normale volwassen puzzels. De normale grote qua stukjes begint bij 500 stukjes.

Klik hier om de kinderspellen te bekijken.

© 2017 Spellekijn